Welkom op mijn site!

Vanaf 2009 ben ik serieus begonnen met fotografie en sindsdien zijn mijn camera-uitrusting en ik nagenoeg onafscheidelijk geworden.

Ik ben begonnen met een simpele Kodak DX compactcamera, maar na een tijd merkte ik dat ik  toe  was aan meer serieuze camera. Ik  heb vervolgens een tweedehands Nikon D200 aangeschaft, waar ik inmiddels alweer vier jaar mee 'schiet'. Een tweede (back-up) D200 heeft inmiddels ook haar plek gevonden in mijn tas. Verder heb ik objectieven die ik met regelmaat wissel, maar mijn standaard is nog steeds de Nikkor 17-55mm F2.8.. Ook een analoge Minolta X-700 in combinatie met een motordrive en bijbehorende objectieven zijn toegevoegd aan mijn uitrusting. Ondanks dat ik voornamelijk digitaal werk, ben ik nog steeds gecharmeerd van analoog fotograferen en de vaak schitterende vormgevingen van deze camera's. Ik ben regelmatig in bosrijke omgevingen te vinden waar ik op zoek ga naar het ideale plekje, moment en standpunt, maar ook stedelijke fotografie doe ik graag.

Naast de spiegelreflexen gebruik ook de camera van mijn Apple Iphone. Het nabewerken van mijn foto's gemaakt met de Nikon doe ik voornamelijk met Lightroom en Picmonkey. De serie 'The Hospital' heb ik volledig gefotografeerd en bewerkt met de Iphone tijdens mijn verblijf van twee weken in het Martini Ziekenhuis.

Mijn voorkeur gaat uit naar landschappen en natuur, maar ik sta open voor meer, van portretten tot straatfotografie.

Ik ben autodidact, alles wat ik doe heb ik mezelf aangeleerd door het vooral veel te doen. Daarnaast is internet een belangrijke bron van kennis voor mij. Maar ook door te kijken naar het werk van andere fotografen leer ik nog steeds bij.

In 2010 won ik mijn eerste prijs met fotografie en daarna volgden er nog een aantal prijzen en eervolle vermeldingen en nu vind ik de tijd rijp voor een eigen website. Bij deze!

Ik zou zeggen, neem een kijkje, geniet ervan en een reactie zou ik zeer op prijs stellen in mijn gastenboek

Veel kijkplezier!

Frank

 

There is only you and your camera. The limitations in your photography are in yourself, for what we see is what we are

Ernst Haas, Amerikaans fotograaf (1921 - 1986)